Cristaline phakice
Metodă

Nu ești eligibil pentru operația cu laserul excimer? Atunci îți putem oferi o alternativă bună, ce constă în implantarea cristalinelor artificiale phakice. Este vorba despre cristaline artificiale care acționează complementar cu cristalinul natural.

Această metodă se practică în oftalmologie de zeci de ani și s-a perfecționat de-a lungul timpului. Folosind această procedură nu se modifică structura naturală a ochiului.

Cristalinele artificiale phakice completează performanța cristalinului natural și permit o viață fără ochelari. Spre deosebire de procedura laser sau operația de înlocuire a cristalinului natural în scop refractiv acest procedeu este reversibil. Cristalinele artificiale phakice pot fi îndepărtate sau înlocuite oricând. Procedura de implantare a cristalinelor artificiale phakice se face ambulator (nu este nevoie sa rămâi internat) și presupune realizarea unei incizii foarte mici în cornee pentru a introduce lentila artificială în ochi.

Programează-te
acum!

Avantaje cristalinelor phakice:

  • metodă sigură, lipsită de durere
  • corectează miopia, hipermetropia și astigmatismul
  • se efectuează în regim ambulator
  • durată scurtă a intervenției
  • procedură reversibilă; la nevoie se poate elimina sau înlocui
  • vindecare rapidă și îmbunătățire a vederii imediat postoperator

Indicații

Dacă ești sănătos și vederea ți-a rămas constantă în ultimul an,  putem corecta următoarele vicii de refracție cu ajutorul cristalinelor phakice

  • Miopie: până la -30D
  • Hipermetropie: până la +15D
  • Astigmatism: până la 6Cyl

Implantarea cristalinelor artificiale phakice va fi precedată de o discuție informativă și un consult oftalmologic amănunțit. De abia după aceea îți oferim un sfat personalizat pentru a alege drumul cel mai ușor către o vedere fără probleme.

Procedură

Implantarea lentilelor intraoculare se efectuează în regim ambulatoriu în clinica noastră.

Te rugăm să iei în calcul o ședere de aproximativ două ore, deși intervenția propriu-zisă nu durează mai mult de 15 minute. Vom avea nevoie de timp pentru pregătirea preoperatorie. Ai nevoie de un însoțitor care să te ducă acasă după operație.

Implantarea cristalinelor phakice are trei etape:

Pasul 1
după anestezierea ochiului cu ajutorul picăturilor, medicul va face la nivel cornean o foarte mică incizie de aprox 2 mm lățime;
Pasul 2
cristalinul împăturit este introdus cu atenție în ochi unde se desface și se ancorează singur;
Pasul 3
incizia se vindecă singură și nu are nevoie de sutură; procedura este nedureroasă.

Ți-am stârnit curiozitatea? Atunci hai să stabilim chiar astăzi o întâlnire pentru discuții de consiliere. Ne bucurăm de cunoștință!