Înlocuirea cristalinului
în scop refractiv
Metodă

Operația de înlocuire a cristalinului este similară cu operația de cataractă – cea mai frecventă  intervenție din chirurgia oftalmologică. În cadrul procedurii, cristalinul natural este îndepărtat și înlocuit cu un cristalin artificial configurat special pentru noua ta vedere. Avem la dispoziție o gamă largă de cristaline ultramoderne care dispun de numeroase proprietăți (de exemplu – lentile multifocale, asferice sau torice). În funcție de cristalinul ales, după intervenție te vei putea bucura de vedere bună la orice distanță (apropiere, intermediară sau depărtare). În foarte puține cazuri, postoperator, pacientul a mai avut nevoie de ochelari după efectuarea intervenției.

Programează-te
acum!

Ce avantaje prezintă înlocuirea
cristalinului în scop refractiv?

  • Corectează miopia și hipermetropia, astigmatismul și prezbiopia
  • Operație ușoară, lipsită de durere
  • Se efectuează în regim ambulator
  • Dispare nevoia de ochelari, în mare parte, pentru toate tipurile de vedere
  • Recuperare și îmbunătățire a vederii rapide
  • Tolerabilitate foarte bună a cristalinului artificial
  • Cataracta este exclusă definitiv

Indicații

Prin  înlocuirea cristalinului în scop refractiv se pot corecta pe termen lung următoarele defecte de vedere:

  • Miopie și hipermetropie – orice dioptrie
  • Astigmatism – orice dioptrie
  • Prezbiopia, de asemenea, în combinație cu miopia sau hipermetropia

Pe lângă o consiliere detaliată, un consult oftalmologic în prealabil ne va lămuri dacă sunteți eligibilă/eligibil pentru operația de înlocuire a cristalinului.

Împreună alegem drumul cel mai sigur către vederea ta fără ochelari.

Parcurs

Înlocuirea cristalinului în scop refractiv se efectuează la Dr. Mrini Eye Hospital în regim ambulator, cu anastezie locală cu picături.

Te rugăm să iei în considerare o ședere de aproximativ două ore la noi în clinică, deși intervenția în sine nu durează mai mult de 15 minute. Dacă este posibil, îți recomandăm să vii cu cineva care să te poată însoți până acasă după operație.

Intervenția se petrece în trei etape:

Pasul 1
După anestezierea locală, cu picături, a ochiului, medicul efectuează o mică incizie în cornee și obține astfel acces către cristalinul natural. Cu ajutorul ultrasunetelor, nucleul cristalinului va fi fragmentat cu precizie, apoi absorbit din sacul capsular.
Pasul 2
Cristalinul artificial este introdus în sacul capsular și fixat în poziția finală.
Pasul 3
Mica incizie se vindecă singură fără probleme; nu este necesară nici o sutură.

Întrebări frecvente

În cât timp se ajunge la vederea optimă după înlocuirea cristalinului în scop refractiv, la Dr. Mrini Eye Hospital?

Te rugăm să acorzi puțin timp organismului, pentru că ochii și creierul au nevoie să se obișnuiască cu noua vedere. În funcție de cristalinul ales, de caracteristicile ochiului tău și de capacitatea de adaptare la schimbări, până ajungi la vederea optimă poate dura câteva zile. Vei primi informații clare și complete în cadrul consultației preoperatorii.

Ce fel de cristaline se implantează?

La operația de înlocuire a cristalinului se folosesc deseori cristaline multifocale. Acest tip de cristalin permite în mare măsură independența față de ochelari. Dacă cristalinele multifocale nu sunt compatibile cu ochiul tău din punct de vedere medical, există alternative la fel de performante. De exemplu, cristalinele moderne EDOF.

Ce se întâmplă după operație?

Dr. Mrini și echipa sa efectuează primul control chiar în ziua de după intervenție, apoi la o săptămână, o lună, trei, șase și doisprezece luni.

Când pot să mă machiez din nou?

Te rugăm să renunți la machiaj în prima săptămână de după intervenție.

Când pot să mă reapuc de sport?

În prima săptămână de după înlocuirea cristalinului în scop refractiv te rugăm să eviți efortul fizic. De asemenea, va fi nevoie să renunți timp de două săptămâni la saună, solar sau înot. Dacă practici arte marțiale sau sporturi de contact, te invităm să ne sfătuim împreună.

Ți-am stârnit curiozitatea? Atunci hai să stabilim chiar astăzi o întâlnire pentru discuții de consiliere. Ne bucurăm de cunoștință!