TransPRK

TransPRK este o alternativă excelentă pentru pacienții în cazul cărora tehnica Femto-LASIK este contraindicată. În special pacienții cu o cornee subțire sau cicatrizată pot profita de această metodă specială prin care se remodelează  corneea, prima lentilă a ochiului prin care trece lumina, pentru a corecta definitiv vederea deficitară.

TransPRK este o formă inovatoare de PRK, ce s-a afirmat în cadrul chirurgiei refractive încă din anii 80. Specific tehnicii TransPRK este faptul că toate etapele sunt efectuate de laser și ochiul nu este atins deloc.

Impulsurile laserului excimer EX 500 îndepărtează stratul superficial al corneei, numit epiteliul cornean. În etapa următoare are loc ablația, care se întâmplă la nivelul stratului interior cornean. Ablația este, de fapt, procesul de remodelare a corneei prin care se corectează viciul de refracție, motivul pentru care ai apelat la ajutorului clinicii noastre.

Pentru că îndepărtarea epiteliului cornean se realizează folosind laserul și nu printr-o acțiune mecanică,  suprafața ablației (zona pe care se efectuează remodelarea) este mai mică și mai netedă iar timpul de vindecare este considerabil mai scurt.

Programează-te
acum!

Avantajele TransPRK:

  • metodă sigură, consacrată de mulți ani
  • indicată pacienților cu cornee subțire sau cicatrizată
  • indicată pacienților care practică anumite meserii sau sporturi de contact
  • corectare posibilă a miopiei și astigmatismului
  • se efectuează în regim ambulator
  • durată scurtă

Indicații

Dacă ești sănătos și încă nu suferi de prezbiopie (slăbire progresivă a vederii legată de vârstă, care apare după 45 ani), putem să corectăm cu ajutorul TranPRK următoarele defecte de vedere:

  • Miopie: până la -6D
  • Astigmatism: până la 5Cyl

Înainte de orice intervenție refractivă ne sfătuim și îți facem un consult oftalmologic temeinic. De abia după această etapă stabilim traseul optim către o vedere fără probleme.

Procedură

Procedura TransPRK va fi efectuată în regim ambulator (nu rămâi internat) la clinica Dr. Mrini Eye Hospital. Te rugăm să ții cont de faptul că timpul de ședere în clinică va fi de aproximativ doua ore, chiar dacă intervenția propriu-zisă nu durează mai mult de aproximativ 15 minute. Vom avea nevoie de timp pentru pregătirea preoperatorie. După operația TransPRK ar fi indicat să fi condus acasă de un însoțitor.

Intervenția are loc cu anestezie locală efectuată prin picături.

Nu există nicio deosebire între TransPRK si Femto-LASIK, dacă ne referim la calitatea vederii obținute în urma procedurilor. Odată atins nivelul optim al vederii, acesta rămâne stabil și îți permite în mare măsură o viață fără ochelari.

TransPRK se desfășoară în trei etape:

Pasul 1
Mai întâi se anesteziază suprafața ochiului cu ajutorul picăturilor. Apoi, cu ajutorul laserului Excimer se îndepărtează ușor și cu mare precizie epiteliul, stratul superficial al corneei.
Pasul 2
Tot cu ajutorul laserului Excimer se modelează stratul de cornee și se corectează viciul de vedere pentru care ai apelat la Dr. Mrini Eye Hospital.
Pasul 3
Pentru a îți proteja ochiul, la finalul operației vom pune o lentilă de contact cu rol de protecție pe care o scoatem după trei zile, la control postoperator. Protejat de această lentilă, epiteliul se regenerează în câteva zile. Primul control are loc imediat după operație. Deoarece primele două zile după TransPRK sunt mai dureroase decât după Femto-LASIK, vei primi profilactic analgezice și un număr de contact pentru urgențe.

Întrebări frecvente – Ce se întâmplă după finalizarea TransPRK la clinica Dr. Mrini Eye Hospital?

Cât de rapid voi vedea clar după TransPRK?

Până la îndepărtarea lentilei protectoare (aproximativ 3 zile) vederea va fi încețoșată. Ulterior, calitatea vederii va crește în mod constant.
După aproximativ 12 săptămâni vei atinge nivelul optim al noii tale vederi.
Te rugăm să nu te îngrijorezi dacă în primele luni vor apărea mici fluctuații. Este normal.

Cât de repede pot să mă întorc la muncă?

Te rugăm să ții cont de faptul că datorită procesului mai lung de vindecare vei fi apt de muncă după aproximativ șapte zile.

Cum se desfășoară îngrijirea post operatorie?

La clinica Dr. Mrini Eye Hospital, primul control are loc la o zi după operație, apoi la o săptămână, la o lună, trei, șase și doisprezece luni de la intervenție.

Când pot să mă machiez?

Te rugăm să renunți la machiaj în prima săptămână după TransPRK.

Când pot să mă apuc de sport?

Te rugăm să eviți efortul fizic în prima săptămână. Dacă practici arte marțiale sau sporturi de contact, te rugăm să ne contactezi pentru a ne sfătui în prealabil.

Pot să mă duc la wellness?

Te rugăm să renunți la saună, solar și înot pentru o perioadă de două săptămâni.

Ți-am stârnit curiozitatea? Atunci hai să stabilim chiar astăzi o întâlnire pentru discuții de consiliere. Ne bucurăm de cunoștință!